אנשים רבים טועים לחשוב שבתחום הזכיינות קיים אלמנט של עבודה כשכיר מול הרשת. חשוב להבין כי לא כך הדברים בפועל. הפעלת זכיינות מזון מהיר היא הפעלת עסק עצמאי לכל דבר ועניין, אך בהחלט יהיה על זכיין לעמוד בסטנדרטיים מסוימים בהפעילו את העסק ובהתחייבות משפטית כלפיה אשר יסוכמו בהסכם זיכיון. כל האחריות בנוגע לניהול העסק, ניהול וקליטת צוות העובדים וכד' נתונים באופן מוחלט בידיו של בעל הסניף. כל תחזוקת המקום ורכישת הסחורה היא באחריות היזם, כמו בכל עסק עצמאי.
זכיינות בתחום המזון המהיר דורשת ידע מקדים
יזם המעוניין לרכוש זכיינות מזון מהיר חייב להכיר את אופי העבודה בתחום המסעדנות והמזון. עליו לדעת לתכנן כיצד להתנהל עם המלאי בעסק אשר מתבלה במהירות, כגון ירקות ובשר, ולהעמיד את תנאי האחסון הדרושים לו. כמו כן חשוב להבין שכל ההתנהלות במקום חייבת לעמוד בתקנים אשר משרד הבריאות מציב ולעבור בהצלחה את הביקורות שלו, כאשר כאשר תחום הזכיינות הוא זכיינות אוכל יש לעמוד שהרבה תקנים. בנוסף לכך יהיה עליו לדעת להניק הכשרה נכונה לצוות העובדים ולדעת להתמודד עם קהל לקוחות הסועדים. אלו נושאים שאין להקל בהם ראש והם חלק בלתי נפרד ועיקרי מקיומו של כל עסק בתחום המזון, זכיינות או לא. הרשתות אומנם מעמידות לרשותו של הזכיין כלים רבים וליווי מקצועי יקר ערך, אך על הזכיין מוטלת האחריות לדעת כיצד להתנהל עם הכלים האלו. כפי שצוין, זכיינות היא אינה עבודה שכירה, הרשת לא תנהל את העסק של היזם ולכן עליו לדעת מה הוא עושה.
מומלץ לקבל ייעוץ מקצועי
לכל יזם הפונה לתחום של זכיינות מזון מהיר, מומלץ לפנות לחברות המתמחות בתחום אשר יעניקו לו ליווי מקצועי. חברות אלו מספקות את כל הידע הדרוש בתחום ויסייעו ליזם החדש לצעוד בכיוון הנכון להפקת רווחים גדולים מהעסק החדש.