תוכנית עסקית לדוגמא

תכניות עסקיות נדרשות במספר מקרים. אחד הבולטים בהם הוא כאשר מבקשים להקים מיזם חדש דוגמת: הקמת עסק, פתיחת קו ייצור או שירות וכדומה. תכנית כזאת נדרשת גם כאשר מבקשים לערוך שינויים אסטרטגיים הנובעים מצורך בשינוי והתחדשות, עקב אי הצלחה מתמשכת ובמקרים נוספים. מי שמזמין אותה הם יזמים, מנהלים או בעלים שעליהם מוטלת האחריות לקידום העסק. הם יבקשו לקבל אותן ממומחים בתחום, ובמקרים רבים, יבקשו לראות תכנית עסקית לדוגמא לפני שמקבלים החלטה. האם פעם התעניינת כמה עולה לפתוח תחנת דלק?

כל מי שמכין תכנית כזאת עושה זאת על פי נתונים אותם הוא מקבל מהמבקש, ועל סמך מדדים קיימים בשוק, מחקרי וניתוחי שוק המותאמים לאותו מוצר או שירות אותו רוצים לקדם, לגבי אותו עסק אותו רוצים לפתוח וכדומה. בסוף התהליך הוא יספק תכנית המספקת מידע מקיף והמאפשרת קבלת החלטות אסטרטגיות. היתרונות שמספקת התכנית הינם רבים ויכולים לעודד הקמת המיזם, להצביע על חוסר כדאיות, להצביע על כדאיות גבולית ועוד. אנו נייעץ לך אם כדאי או לא כדאי לקנות עסקים פעילים.

בעקרון, תכנית עסקית מספקת מידע והערכות פיננסיות וכלכליות על המיזם אליו רוצים להיכנס, ובכלל זה: עלויות הקמה, הוצאות פרסום והוצאות אחרות, תזרים מזומנים, צפי הכנסות ורווחים ועוד. ראשיתה בתיאור העסק הקיים או זה שאותו רוצים להקים, תיאור המיזם, בדיקת מצב השוק, המתחרים, הביקוש למוצר ועוד. בהמשך היא תציג את אסטרטגיית השיווק והמכירות והדרך להגיע אל קהל היעד. תשומת לב מיוחדת תוקדש לרקע הפיננסי כולל הצרכים הנדרשים לגבי כל תחום ונושא הקיימים בה.

השקעה במיזם חדש הינה עתירת משאבים וגוזלת זמן רב ותשומת לב וחבל להיכנס אליו ללא הכנה מתאימה. לכן, מומלץ להיעזר במומחים מן השורה הראשונה שהינם בעלי מוניטין בתחום. לעיתים, כדאי לשלב עורכי דין, רואי חשבון ויועצים פיננסיים אחרים בעלי ידע וניסיון מצטברים.